Sensommar

Äntligen kom den där soliga, varma sensommarsöndagen som jag förknippar med september här i Skåne! Vad passar då bättre än lite efterlängtat kolonihäng. Förra helgen regnade ju bort kan man säga, då det föll 93 mm på ett dygn eller vad det var…

IMG_0793-1.JPG
Våra vindruvor är mogna nu, söta och fina men med ganska stora kärnor. Det är lite klurigt att ta till vara alla druvorna, men idag har jag kokat en hel del gelé och inatt ska jag prova att göra russin i ugnen. Plommonmarmelad och äppelmos har vi också gott om vid det här laget. Och våra hösthallon sen! De verkar aldrig ta slut och är så sjukt goda. För goda för att göra sylt och saft på, dem fryser vi bara in som de är för att ha till smoothies och kakor och annat gott i vinter.

IMG_0794-0.JPG
Två stora pumpor tronar i grönsakslandet nu. Och palmkålen har faktiskt klarat sig bättre än väntat från både kålfjäril, sniglar och andra småkryp. Men är det så gott egentligen? Jag är inte frälst än i alla fall.

IMG_0785.JPG
Här ovan syns gröngödslingen som vi planterade efter vitlöken, som skördades nån gång i mitten på juli. Fint med all blommande honungsört tycker jag!

Lämna en kommentar